Muffins Konijnenopvang Den Haag

KOSTEN bij HERPLAATSING en AFSTAND

.

KOSTEN bij HERPLAATSING en AFSTAND

KOSTEN bij HERPLAATSING en AFSTAND
 
KOSTEN VAN EEN KONIJN VOOR DE NIEUWE EIGENAAR

Muffins is een particuliere opvang, dus geen subsidies, onderstaan schema geeft aan wat wij zoal kwijt zijn aan verzorging en voeding van de konijnen per week.

Stro 16 euro per week
Hooi 8 euro per week
Houtvezel 16,50 per week
Voeding 33 euro per week voor 35 konijnen.

Dat is een totaal van 63,50 per week voor schoonmaken van de hokken en eten van de konijnen is 285,75 per maand. Dit is exclusief onze dierenartskosten, castratiekosten, inentingen, vervangen hokken en medicijnen.

Gemiddeld verblijven de konijnen hier 3 maanden voordat ze herplaatst worden, met uitschieters naar een jaar. Voor veel konijnen kunnen of worden geen afstandskosten betaald zoals bij grote groepen of gevonden konijnen.

Daarom vragen wij een vast bedrag voor de konijnen bij plaatsing. Voor voedsters is dit bedrag 30 euro en voor een gecastreerde ram is dit 55 euro. U heeft daarvoor een ingeent en gecastreerd (ram) konijn

DE KOSTEN BIJ AFSTAND DOEN

Bij afstand doen van een konijn stellen wij een minimale bijdrage verplicht. Deze bijdrage is helaas nodig i.v.m. de bovenstaande kosten die we maken gedurende de periode dat de konijnen in de opvang zijn
Deze bijdrage komt dan ten goede aan de verzorging van de konijnen. De bijdrage is 25 euro voor een konijn met een geldig inentingsbewijs en/of gecastreerd.
Indien niet gecastreerd en/of ingeent komt hier 12,50 euro bij. Uiteraard kan in noodgevallen de bijdrage worden aangepast, of indien er een groot aantal konijnen afgestaan wordt ook
Kooien en hokken die nog bruikbaar zijn, zijn ook welkom, evenals drinkflesjes en voerbakjes.
Ofwel gebruiken wij die dan weer voor de opvang, of we verkopen ze, en de opbrengst komt dan weer ten goede aan de opvang.


De bijdrages kunnen contant worden betaald ofwel van te voren overgemaakt worden per giro. Helaas kunnen wij de toezegging om achteraf over te maken als de konijnen al geplaatst zijn niet meer accepteren wegens enkele gevallen waarin er niet betaald werd. Dan is bijvoorbeeld 45 euro voor een gecastreerde ram voor ons als opvang te veel geld om zelf bij te moeten betalen als dit vaak voor zou komen. Er is geen mogelijkheid tot pinnen.

Pagina's: | 1 |