Muffins Konijnenopvang Den Haag

Pension Fawlty Towers
Vanaf Februari 2010 gaat Muffins Konijnenopvang starten met vakantie opvang genaamd Fawlty Towers. Er is plaats voor 6 pensionkonijnen. De vraag naar vakantieopvang is altijd groot.

Ook verzorgen we sinds kort (2013) konijnen bij mensen thuis. Dus als u met vakantie gaat kunt u eventueel de konijnen hier in pension onderbrengen maar als u ze liever in de eigen omgeving laat dan komen wij bij u thuis de konijnen verzorgen. Elke dag eten en drinken geven, de konijnen observeren op ziektes en 1 keer per week het verblijf schoonmaken is daarbij inbegrepen.

Zoals u begrijpt zijn er wel een aantal regels om de opvang van pension konijnen in goede banen te leiden.

ENKELE ALGEMENE REGELS;

-We hebben zelf alleen vakantieopvang voor konijnen die buiten kunnen verblijven. Binnenshuis kunnen we geen konijnen opvangen. Alleen in de maanden Juni t/m September kunnen binnenshuis wonende konijnen bij Muffins terecht.Uiteraard kunnen we wel binnenkonijnen verzorgen bij u thuis.

-De konijnen moeten een geldig inentingsbewijs hebben d.w.z. dat de inenting van uw konijn niet langer dan 6 maanden geleden gegeven mag zijn.Dit geldt alleen voor de konijnen die bij ons in pension verblijven. Als de konijnen thuis door ons worden verzorgd iswel of niet inenten uiteraard uw eigen beslissing.
-Muffins Konijnenopvang of ik persoonlijk zijn niet aansprakelijk voor ziekte of overlijden van uw konijn ten tijde van het verblijf bij Muffins.
-Wij kunnen geen zieke konijnen opvangen voor vakantie opvang.
-In geval van ziekte van uw konijn gaan we naar de dierenarts. Deze kosten komen voor rekening van de eigenaar en zullen bij afhalen van uw konijn vergoed moeten worden.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN ONS WAT BETREFT DE ZORG VOOR UW KONIJNEN BIJ ONS IN PENSION;

-Uw konijn krijgt water, hooi en groente ( bij brengen van het konijn wordt besproken welke aan groente het konijn gewend is zodat we hier rekening mee kunnen houden), dit is inclusief. We willen graag dat u zelf voldoende biks meegeeft waaraan het konijn is gewend. Dit om darmproblemen te voorkomen.
-Het vakantieverblijf van uw konijn wordt 2 x per week schoongemaakt en voorzien van houtvezel en stro.
-Uw konijn mag een aantal uren per dag los lopen in de ren.
-Uw konijn verblijft in een ruim hok. Wij hebben voor koppels hokken van 2.40, 2.20 en 2 meter. Dus ook de grotere konijnen zoals Franse hangoren en Vlaamse reuzen kunnen hier terecht.
-De nagels van uw konijn kunnen zonodig kosteloos worden geknipt en ook krijgen de konijnen de benodigde vachtverzorging.
-Bij het brengen wordt er een formulier ingevuld waarop de contactgegevens worden genoteerd zodat we u in noodgevallen kunnen bereiken. Ook vragen we u om relevante medische gegevens en de bijzonderheden van uw konijn aan ons door te geven

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN WAT BETREFT DE VERZORGING VAN DOOR ONS BIJ U THUIS VERZORGDE KONIJNEN;

-Wij komen elke dag langs om de konijnen eten en drinken te geven.Het voer en hooi en eventueel de groenten dienen aanwezig te zijn.In overleg en tegen vergoeding kunnen we zelf voer,hooi, stro, houtveze en groente voor uw konijnen meenemen.
-Elke dag observeren we of uw konijnen in goede conditie zijn, zonodig gaan we naar een dierenarts.
-We maken 1 keer per week het verblijf schoon, de toiletbakken van de konijnen kunnen we eventueel elke dag verschonen afhankelijk van uw wensen.
-Zonodig wordt de vacht van de konijnen verzorgd (bij bijvoorbeeld langharige konijnen) en eventueel de nagels van de konijnen.

-ook kunnen we als we er toch zijn de planten water geven en eventuele andere huisdieren voeren indien nodig. Dit is bij de kosten inbegrepen.
KOSTEN;

Verblijf van 1 konijn in ons pension is 4 euro per dag. Verblijf van 2 konijnen in ons pension die samen in een hok kunnen is 6,50 euro per dag. Zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek worden als een dag gerekend.De kosten moeten bij aanvang van het verblijf contant worden betaald of van te voren overgemaakt worden naar het giro nummer dat vermeld is bij contact.

Ophalen en brengen van uw konijn kan van 14.00-20.00 maar wel alleen op afspraak. U bent welkom om van tevoren eens bij ons te komen kijken, maar op Zondag zijn wij gesloten

De kosten van de verzorging door ons van konijnen bij u thuis zijn 7,50 euro per dag. Ongeacht het aantal.Daarbij komt nog wel een kilometervergoeding van 25 eurocent per kilometer. De betaling ontvangen wij graag voorafgaand aan het verblijf. Ofwel door overschrijving van tevoren via bank of contant op de dag van aankomst.

Ria de Maat Muffins Konijnenopvang.